Megtörténhet-e, hogy nem érzékel valaki változást egy oldás után? És ha igen, mi ennek az oka?

Igen, megtörténhet, pl. ha

– kényszerből jött el, mert küldték az oldásra, de valójában ő nem érzékeli, hogy problémája volna. Így nem tud megszületni benne a szándék a változásra

– ha kliens kívülről várja problémája megoldását, úgy szoktam mondani, mintha receptre felírva várná élete gondjainak megoldását, miközben nem törekszik az oldáson kapott felismerések, illetve új viselkedésminták alkalmazására. A kliens a saját életének a leghitelesebb professzora. A kineziológus csak segíteni tudja, hogy felismerje élete mozgatórugóit, illetve megismerje saját magát.

– nem figyelte meg magán a változásokat.

– a kliens nem végezte el a feladott otthoni megerősítő gyakorlatokat.

– nem vett részt elég oldáson ahhoz, hogy kiderüljön, milyen főbb problémák, amin dolgoznia kellene.

– visszatérve ugyanabba a negatív környezetbe, ahol eddig is élt, nem használja az újonnan megszerzett felismeréseit, így újraprogramozza ugyanazokat a félelmeket, amik már megvoltak.

 

Előfordulhat az is, hogy a kliens és a kineziológus energetikailag nem passzol össze, vagy épp a kliens olyan témát, hoz, amivel a kineziológus is küzd, ilyen esetben érdemes egy másik kollégát felkeresni.

Fontos tudni, hogy mi magunk vagyunk a felelősek a saját életünkért! Mi vagyunk az egyetlenek, akik tudunk változtatni rajta, de ahhoz tennünk is kell.

Posted in: Gyakori kérdések