Magamról

Szentkuti Gabi vagyok természetgyógyász, kineziológus, kineziológus oktató és craniosacralis terapeuta.

Három fiúgyermek édesanyjaként a találkozásom a természetgyógyászattal igazán hétköznapi volt.
A gyermekeim nevelése közben sokszor találtam magam szemben egészségügyi problémákkal: betegségekkel, kórházi ápolással, műtétekkel. A gyermekorvos rendszeres „vendégünkké” vált, és engem nem csak a „megoldás”, de a betegségek háttere is érdekelt. Ekkor még fel sem tűnt, hogy mennyire érdekel az egészségügy, az egészség megőrzése, a helyes életmód.

Egy véletlen folytán megismertem Őry Katalin trichológus természetgyógyászt, akivel a kezelések során sokat beszélgettem a helyes táplálkozásról és az alternatív gyógymódokról. Ekkor kezdtem közelebb érezni magamhoz a természetgyógyász gondolkodást, vonzani kezdett ez az eddig ismeretlen terület.

Miért a kineziológia?

Amikor legidősebb fiam iskolás lett, tanulási és beilleszkedési nehézségekkel küzdött. Pszichológushoz fordultunk segítségért, ahol kiderült, hogy fiam értelmi szintje magasan az átlag felett van, ám hátráltatja képességeit, hogy stresszes, szorongó, a szabályoknak végtelenül megfelelni akaró gyermek. Ekkor ajánlották nekünk, hogy próbáljuk meg a kineziológia módszerét. Oláh Mariannához kerültünk, aki fokozatosan feloldotta kisfiam szorongásait, és felkeltette az érdeklődésemet ez iránt a módszer iránt. Amikor megtudtam, hogy ez megtanulható, már nem volt kétséges számomra, hogy ez az új utam.
Két diplomás anyaként komoly váltás volt újra, elölről kezdenem a tanulást és egy teljesen ismeretlen terepen jártasságot szereznem, de megérte.

Hálásan köszönöm tanáraimnak (Oláh Marianna, Dr. Varju Márta, Köves Zsuzsanna, Várhidi Ilona), hogy értékes és használható tudást kaptam tőlük, s hogy a mai napig bizalommal fordulhatok hozzájuk.

Szakmai végzettségeim:
Természetgyógyász
One Brain Instruktor
One Brain gyermek oktató
One Brain Consultant Facilitator
Stress Release I.-IV. /Wellness Kinesiology/
Brain Gym /Educational Kinesiology/
EDU-K® haladó – Optimális Agyi szerveződés
Craniosacral­_flow®  Sphinx-Craniosacral-Institut, Basel