Kranioszakrális terápia

Craniosacral_flow® – kranioszakrális_áramlat®imagesCAGZWYQG

Jó közérzet és lazítás finom érintésekkel!

  • Serkenti az öngyógyító folyamatokat
  • Gyengéd, mélyre ható kezelés
  • Elősegíti a test – lélek – szellem mély ellazulását

A craniosacral_flow® terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívül hatékony kezelési forma. Módszere egészen más, mint bármelyik masszázsé. Más terápiákból nem ismert, finom érintésekkel segíti a teljes ellazulást, támogatja a test öngyógyító képességét, erősíti az immunrendszert és jó közérzetet biztosít.

Szervezetünkben a feszültségnek és a lazításnak ugyanolyan természetes ritmusban kellene váltakoznia, mint a természetben a nappalnak és az éjszakának. A munkahelyi vagy magánéleti problémák, és a környezetünkből ránk zúduló ingerek miatt azonban folyamatosan feszültek vagyunk, miközben a szükséges nyugalmat ritkán tudjuk élvezni. Ez pedig könnyen az egészségünk rovására mehet.

Mit tehetünk ez ellen?

Az ellazulásra nem kényszeríthetjük magunkat. A jó hír azonban, hogy testünk-lelkünk folyamatosan várja az alkalmat, hogy végre elengedhesse magát. Amint pedig lehetőséget biztosítunk erre, ez azonnal be is következik. Egy craniosacral_flow® kezelés éppen egy ilyen alkalom.

A terápia háttere

A kranioszakrális rendszer magába foglalja kívülről a koponyát (Cranium), a gerincoszlopot és a keresztcsontot (Sacrum) – innen a «kranioszakrális» elnevezés. Belülről a központi idegrendszer burkát alkotó agy- és gerincvelőhártyákat, valamint a ritmikusan hullámzó agyi- és gerincvelői folyadékot (Liquor cerebrospinalis).

Ezzel a finom kezeléssel, az öngyógyító erők serkentésével elősegítjük a «belülről fakadó gyógyulást» és az ellazulást is. A lassú testi ritmus, valamint a folyadék-hullámzások harmonizálják a test működését. Speciális technikákkal és lehelet finom feji érintésekkel serkentjük az önszabályozó és regeneráló folyamatok működését.

A craniosacral_flow® kezelések során régi traumák és krónikus sérülések emlékei is spontán törlődhetnek a sejtemlékezetből (legyen szó elesésről vagy más ütődésről, balesetről, netán műtétről vagy szülésről).

A terápia a páciensben fokozott test-tudatosságot fejleszthet ki. Az egyes kezelések között az ember otthon, önmagán is elvégezheti a megfelelő kisegítő-gyakorlatokat, megtámogatva így a saját öngyógyítását.

A kezelés menete:

A kezelés ruhában, masszázsasztalon történik. A terapeuta finoman kitapintja a láb, a keresztcsont, a törzs és a fej szerkezetét, az agyi-gerincvelői folyadék lüktetését. A szövetekben jelen levő feszültségeket, blokkokat pedig finom érintésekkel oldja. Az 1 órás kezelés végére a nyugalom, teljes ellazultság és boldogság érzését tapasztalhatjuk meg.

A craniosacral_flow® terápiával kezelhetőek például:

– alvászavar, krónikus nyak-és hátfájdalom, érzelmi nehézségek, depresszió, emésztési problémák, fáradtság, fejfájás, migrén, fog-és állkapocsproblémák, fogcsikorgatás, görcsök, hallási problémák, hiperaktivitás, hormonzavar, légzési nehézségek, magas vérnyomás, összpontosítási és tanulási nehézségek, porckorong-betegség, ülőidegzsába, stressz.

E módszerről megjelent könyv:

CRAN

Daniel Agustoni:
Kranioszakrális öngyógyítás
(Bioenergetic Kiadó)