A víz üzenete


Dr. Masaru Emoto
untitled

Behatóan tanulmányozta a víz viselkedését a Föld minden táján. Napjainkban világszerte a víz egyik legnépszerűbb szakértőjeként tartják számon.

Masaru Emoto 1943 júliusában született Jokohamában. A jokohamai egyetem bölcsészettudományi karának nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát. 1986-ban Tokióban megalakította az IHM Vállalatot. 1992 októberében a Sri Lanka-i Colombo Nyílt Nemzetközi Egyetemén Alternatív Gyógyászatból szerzett doktorátust. Jelenleg az IHM Általános Kutatóintézet vezetője és tiszteletbeli elnöke a non-profit szervezetként működő Nemzetközi Víz az Életért Alapítványnak.

Behatóan tanulmányozta a víz helyzetét Földünkön, de nem a tudományos kutató, hanem inkább az eredeti gondolkodó szemszögéből. Ma már az egyik legnépszerűbb víz-szakértőt tisztelik személyében világszerte.imagesCAY49D58

Gyógyítói munkája során mikro víz szemcsés és MRE (Mágneses Rezonancia Elemzés) technológiát alkalmazott. Az MRE fontos információkat juttat el a vízbe a HADO (magyarul rezgés) formájában. Sikeres gyógyítói tevékenysége vezette rá arra a felismerésre, hogy a víz befogadja és megtartja a különböző információkat. Ez a feltételezés régóta él bizonyos – elsősorban homeopátiával foglalkozó vagy vallásos – körökben, miközben tudományosan egyelőre még nem bizonyított, sőt a tudósok többsége egyenesen komolytalannak tekinti vagy egyenesen kineveti az elméletet.

A jégkristályokból ihletet merítve arra a következtetésre jutott, hogy a víz fagyott kristályos formájában mutatja meg igaz természetét. 1994-ben sok próbálkozást és sikertelenséget követően tokiói laboratóriumában sikerült elkészítenie az első vízkristály fényképet. Azóta több tízezer kristály kép készült. Rengeteg vizsgálatot és kísérletet végzett különböző témákban, úgymint “vízminőség”, “a negatív és pozitív szavak hatása a vízre”, “A zene, a képek, a levelek és szövegek hatása” és “Az imák különböző fajtáinak ereje”. Az eredmények azt mutatták, hogy a zene, a szavak, a gondolatok és az imák befolyással bírnak a vízkristályok szerkezetére, ez okozza, hogy jelentős a hatásuk fizikai valóságunkra. A kristályfényképezéssel sikerült felállítani azt a hipotézist, hogy a víz mindenki számára látható módon befogadja és megtartja a kapott információkat. Ezenfelül a vízkristályok harmonikus formájukban csodás műremekekre emlékeztetnek, és így sokak szívét megérintik.
kristalyimagesCAYXD4B4

Felesége, Kazuko segítségével 1999-ben magánkiadásban jelentette meg a Víz üzenetei című művét, mely egyszerre vízkristály képek gyűjteménye és a vízkristályokkal folytatott vizsgálatok eredményének leírása. A Víz üzeneteit több millió példányban jelentették meg világszerte és több mint húsz nyelvre fordították le rövid időn belül.

További művei: A víz rejtett bölcsessége, A víz igaz hatalma, Szeresd önmagad és a Szerelem formája. Ma már nemzetközileg ismert bestseller író, akinek a neve felkerült a New York Times bestseller listájára is.

imagesCA2292RO

A vízkristályok láthatók a Mi a csudát tudunk a világról? c.  jelentős közönségérdeklődést elérő és számos díjjal kitüntetett filmben, melynek főhősnője az Legjobb színésznő oscar-díjával is büszkélkedő Marlee Matlin
2008 februárjában mutatták be a Víz című dokumentumfilmet, melyben Emoto kutatásait más világszerte jól ismert víz kutatóéval együtt ismertették.

A vízkristály képeket sokan szeretik, fiatalok és idősek, nemzetiségtől, fajtól, vallástól és szociális helyzettől függetlenül és egyre több és több embert nyűgöz le a vízkristályok üzenete.

http://hu.esoguru.com/masaru-emoto