EDU kineziológia

Ha sokszor hallunk gyermekünktől olyan mondatokat, hogy

„Fáradt vagyok”
„Nincs kedvem hozzá”
„Ez nem is volt feladva”
„Utálok tanulni”
„A matek túl nehéz, semmit sem értek belőle”
„Nem akarok írni/olvasni”

akkor ne legyünk biztosak abban, hogy gyermekünk lustaságból, vagy rosszaságból tiltakozik a tanulás ellen. Lehet, hogy csak blokkolódott az agya, amitől ő maga is szenved.

Ilyenkor nem a tananyag újbóli ismétlésére van szükség, hanem a blokkok okát kell megtalálnunk és feloldanunk.

A tanulás egy velünk született képesség, agyunk folyamatosan keresi az új tanulási lehetőségeket. Ám, ha stresszt élünk át, annak hatására  blokkolódik agyunk, így a tudatos gondolkodásra képtelenek leszünk..

Ilyenkor beszélhetünk a jobb és bal agyfélteke közti problémáról.

Az EDU kineziológia megalapítója Dr. Paul Dennison.
Kutatásai során felismerte, hogy a probléma általában a középvonalon keletkezik. Vagyis ha stressz alatt áll a testünk, akkor az agyunk középvonalán lévő corpus callosum (kérges test) nem továbbítja az információkat egyik agyféltekéből a másikba és így nem a híd, hanem a gát szerepét tölti be. Ahhoz, hogy újra hídként működjön és használni tudjuk képességeinket, szükség van a két agyfélteke összehangolása.

Az EDU kineziológia hatékony módszer a látás, hallás, agyintegráció, mozgáskoordináció, kommunikáció terén kialakult zavarok feloldására, valamint komplex önfejlesztő módszer.

Célja visszatalálni az ősi mozgásformákhoz, hogy meghatározott mozgások által előhozzuk rejtett tanulási képességeinket és természetes módon, mozgáson keresztül tanuljunk-tanítsunk.

Központi témája a pedagógia, a tanulási képességek előmozdítása, zavarok korrigálása.